Sunday, February 18, 2007

Kriitika... kriitika

Viimasel ajal on hakanud mu silma jääma kriitika suurenemine EMHI suhtes. Näiteks ühes ilmablogis kommenteeriti ennustust "Sajab kohati lund" kui umbluud ja sogaajamist. Einoh, tere hommikust! Selleks ei pea isegi gümnaasiumi lõpetama, et aru saada, et ennustatakse lund, kuid seda ei esine kõikjal Eestis vaid kohati(seega Lagujas võib lund sadada kuid Tallinnas mitte, samas Pärnus jälle võib.).

Ebamäärased ennustused? Seda peaks iga koolijüts teadma, et Eestis on üheaegselt nii mereline kui ka kontinentaalne kliima. Ja seega ilm Võrus on täiesti teistsugune, kui Vilsandil. Linnade kohta eraldi ilmaennustuse pakkumine - ilma töökoormust mitmekordistamata saaks seda teha ehk siis, kui igas suuremas linnas omad meteoroloogid oleksid...

Eesti keeles on ütlus: Kus häda näed laita, seal tule ja aita. Millegipärast on siinkohal ütlus muutunud hoopis selliseks: Kus häda näed laita, seal laida veelgi rohkem. Kuulge kritiseerijad, kui te EMHI ennustustega nii rahulolematud olete, minge ülikooli, õppige seal meteoroloogia viimase frondinigi selgeks ja asutage oma ilmateenistus. Või veel parem, minge EMHIsse tööle. Ja kui ükskord ennustusega puusse panete, või mõne hoiatuse hilja annate, siis saate isegi aru, kui tänamatu töö tegelikult ilmaennustamine on.

Nii... Rahunesin maha

No comments: