Saturday, March 03, 2007

Lootusetu olukord

Alustan postitustega oma ilmalehe kuuvarjutuse blogist:
  • 15:11 - Kuuvarjutuse alguseni on jäänud 7 tundi ning üha enam hakkab mulle tunduma, et varjutus jääb seekord nägemata. Nüüd äsja hakkas väljas veel vihma tibutama ka... Pilvede aluse temperatuur on tõusnud -1 kraadini ja võttes arvesse, et temperatuur on langenud +5 kraadini, siis on näha, et pilvede alused on madalamaks läinud. Umbes 20 minutit tagasi oli pilvedes nähtav üks hõredam piirkond, kust pisut ka sinist taevast paistis. Viimane NOAA satelliidipilt on ka üsna masendav. Samal ajal kui osa Soomest ja Rootsist naudib päikesepaistet, on Eesti pilvedesse maetud.
  • 13:21 - Blogi aktiveeritud. Hetkel on taevas endiselt pilves, pilvede alused näivad siiski olevat kõrgemad kui hommikul
Kuuvarjutuse alguseni on nüüdseks jäänud juba paar minutit vähem kui 7 tundi, kuid taevas on lootusetu. Ilmateade ei anna samuti lootust kuuvarjutuse nägemiseks. Uskumatu aga küll, NOAA GFS mudel ennustas selle pilvisuse ette juba 2 nädalat tagasi. Siis ma küll arvasin, et ennustus muutub, aga võta näpust! Ega's midagi, tuleb planetaariumiprogrammist järele vaadata, millal järgmine kuuvarjutus on. Niipalju tean hetkel, et see on millalgi aastal 2008.

No comments: